Reseförsäkring

Information om reseförsäkring och insjuknande under skidresan.

Sjuk innan resan?
När du betalar din resa med hjälp av internetbank där du även har ett bankkort eller med bankkort till en researrangör som är skyddad genom resegarantilagen, vilket Softresor är, ingår det normalt sett en reseförsäkring genom banken.

Detta innebär att om du inte kan åka på grund av sjukdom och kan styrka detta med sjukintyg får du hela resan återbetald utan att dina medresenärer drabbas.

Skyddet gäller för personen som betalt och dennes familj (inte om t. ex. en kompis betalt resan). Därför låter vi respektive gäst betala sin del av resan så försäkringen gäller samtliga med på resan. Kontrollera vad som gäller med din bank. 

Sjuk under resan?
Som EU-medborgare har du rätt till akut sjukvård inom EU och ESS där Norge ingår men för att vara på den säkra sidan kan du hålla dig uppdaterad på försäkringskassans hemsida.

Trots dessa avtal bör du ändå ha en reseförsäkring om du exempelvis skulle behöva hemtransport på grund av sjukdom, olycksfall eller om du blir misshandlad. De flesta försäkringsbolag har en tilläggsförsäkring vid resor.

Kontrollera vilka villkor som gäller för din hemförsäkring och att försäkringen är betald innan du reser.

Vill du veta mer kan vi rekommendera försäkringskassans hemsida.