Paketresa med bil Hemsedal

Ta bilen till Hemsedal!

Res mitt i veckan eller en weekend. Softresor erbjuder förmånliga och flexibla bilpaket till dig som vill köra egen bil.
Kan du dessutom välja att åka söndag till torsdag får du fyra härliga skiddagar med mindre liftköer, helt enkelt mer skidåkning för pengarna. Kombinera dina dagar i Hemsedal med roliga aktiviteter och evenemang både i och omkring backarna.

I våra bilpaket till Hemsedal ingår boende inklusive slutstäd och liftkort.

Intresserad av att veta mer om våra bilpaket?
Här kan du läsa mer om hur det fungerar att resa med Softresor när du bokat bilpaket till Hemsedal.

Bokar gör du enkelt på vår hemsida, på [email protected] eller ring oss på 0303-930 85. 

INFÖR DIN RESA MED BIL

BOKNING
Efter bokning sänds ett mail med faktura till huvudbokaren. Huvudbokaren har som ansvar att meddela övriga resenärer på sin bokning viktig information gällande om hur och när betalning ska ske. 

BETALNING 
Dellikviden (om sådan finns) samt slutlikviden betalas i enlighet med bifogad faktura.
Beloppet inbetalas på Bankgiro 5116–5017 märkt med medföljande OCR-nummer som du finner på din faktura. 

Dellikvid, om sådan finns, ska betalas in som klumpsumma. Slutlikviden bör respektive resenär betala var för sig.
De flesta banker erbjuder då ett avbeställningsskydd när du betalar via internetbanken. Detta innebär att om någon skulle få förhinder p.g.a. sjukdom ersätts denna med sin del, samtidigt som övriga resande inte får någon ökad kostnad. Hör efter vad som gäller för din bank. Observera att läkarintyg krävs. 

MINA SIDOR
På hemsidan under ”mina sidor” lägger du eller dina medresenärer in namn, tillval och avdrag såsom skidhyra, sängkläder, justering av liftkort m.m.  Inloggningsuppgifter finner du i mailet med din bokningsbekräftelse. 

Kontrollera fakturan noga och justera eventuella fel eller ändringar. Det är möjligt och kostnadsfritt att ändra t.ex. namn samt tillägg/avdrag fram tills 7 dagar innan avresa.

Är du under 18 år måste målsman godkänna resan genom att fylla i intyget som bifogats. Målsmansintyg ska postas eller mailas till Softresor inom 7 dagar efter bokningen är gjord. 

Resor inom Norden till Hemsedal kräver giltig legitimation. Resor till Norge/Hemsedal är ej belagda med moms. 

Observera att om du som resenär är ovaccinerad kan Force majeure ej tillämpas om du nekas inträde vid norska gränsen eller tvingas till karantän. Inte heller kan Softresor stå för kostnad eller återbetalning i detta fall. Naturligtvis hjälper vi på Softresor er med uppdatering angående vilka restriktioner som gäller.

BETALNINGSBEKRÄFTELSE 
När dellikviden och när slutlikviden är oss tillhanda bekräftas detta med ett mail till bokningsansvarig. På ”mina sidor” kan du se betalningsstatus för er bokning.
Ingen biljett behöver visas upp vid bussen utan det räcker att uppge namn till reseledaren vid påstigningen. 

IN- OCH UTCHECKNING
Dagen innan eller samma dag som avresedagen får bokningsansvarig samt de resandes som uppgivit sitt mobilnummer ett SMS var nycklar och liftkort hämtas samt annan matnyttig information.
Incheckning i Hemsedal sker tidigast 17:00 och utcheckning sker senast 11:00 om inget annat anges på fakturan. På nyårsdagen och påskdagen är incheckning från 19:00. 
Nycklar och liftkort hämtas ut i receptionen vid ankomst i Hemsedal. Se faktura för mer information kring respektive boende

Tänk på att sängkläder och handduk inte alltid ingår i ditt boende om du inte har beställt till detta som tillval. Se boendebeskrivning för ditt boende för att kontrollera vad som ingår.
Observera att enbart en toalettrulle per toalett ingår.
 

LIFTKORT
Liftkortet börjar gälla 15:00 på ankomstdagen och är sedan giltigt resten av vistelsen. På veckoresor gäller liftkortet hela vistelsen inklusive hela ankomstdagen. Har du gjort justeringar gällande antal dagar på liftkortet så gäller ej denna information. 
Se faktura för mer information. 

VÄGBESKRIVNING HEMSEDAL
Vägbeskrivning Göteborg- Hemsedal via Oslo.
Vägbeskrivning Göteborg- Hemsedal via Drammen.

Tänk på att följa väderprognoserna noga inför avresa, på en del boenden kan det krävas snökedjor vid sämre väder med snöfall. Detta gäller speciellt om man ska en bit upp på fjället. 

PARKERING I HEMSEDAL
Skistar tar från och med säsong 2021/2022 ut parkeringsavgifter på flera boenden och parkeringsplatser.
Karta, priser och information över parkeringsplatser i Hemsedal, läs mer här.

LADDARE FÖR ELBILAR i Hemsedal
4 laddpunkter på SkiStar Lodge Hemsedal Alpin (betalplatser) (11 kWh)
6 laddpunkter på SkiStar Lodge Hemsedal Suites (betalplatser) (11 kWh)
20 laddstolpar på P4 och P5 (betalplatser) (22 kWh)
12 laddstolpar på P1 (betalplatser) (22 kWh)
57 laddstolpar i p-hus P9 och P10 (betalplatser) (22 kWh)
Vi hänvisar all laddning till de avsedda laddstationerna då det är förbjudet att ansluta elbil direkt till våra boendens el- eller motorvärmarutag.

VÄGTULLAR 
Vägtullar förekommer på en del vägar i Norge. Det finns runt 50 betalstationer i Norge, de flesta med automatisk betalning. 

Automatiska betalstationer 
De flesta betalstationer i Norge är automatiska. Det innebär att du helt enkelt passerar utan att stanna. Ditt registreringsnummer fotograferas och avgiften dras automatiskt från ditt konto. Har du inte registrerat ditt kreditkort via internet får du en faktura med posten utan någon extra debitering. Fordon som inte är registrerade i Norge faktureras genom Euro Parking Collection plc (EPC) i London. 

Övriga betalstationer 
Vissa betalstationer har olika filer för AutoPASS och manuell betalning. Tänk på att du riskerar böter om du kör förbi i AutoPASS- filen utan avtal om AutoPASS. 

VÄGBOM 
Vägbommarna är uppsatta av privata vägföreningar. Vissa vägföreningar skickar en faktura till bilens registrerade ägare med en mindre fakturaavgift. Kort accepteras vanligtvis som betalningsmedel. 

REFLEXVÄST 
Minst en reflexväst per bil är obligatoriskt. 

MOBILTELEFON 
Det är ett lagbrott att tala i handhållen mobiltelefon under körning. 

DUBBDÄCK 
Under vintern måste du använda vinterdäck med eller utan dubbar. Åretruntdäck kan också användas. Användning av dubbdäck är tillåten från 1 november till första söndagen efter påskhelgen. Dubbdäck får även användas utanför dessa perioder om vädret så kräver. Även om det är lagligt att köra med dubbdäck under denna period, måste du betala dubbdäck vid körning i Oslo. 

Det går att betala avgiften via appen ”Bil i Oslo”. Appen finns att ladda ner i Appstore och Google Play. 
Betalstationer finns vid infarterna till Oslo där man kan köpa dagsbiljetter. Biljetten gäller från inköpsdatum och placeras synligt i bilens ruta. 

ÖVRIGT 

Hastighetsgränser 
Vanligen är hastighetsgränsen på norska vägar 80 km/tim.
I bostadsområden ibland så lågt som 30 km/tim. Se upp för farthinder i vägbanan, de är inte alltid skyltade. 
I tätbebyggt område/stadsområde 50 km/tim.
Tvåfilig väg och motorväg 90 km/tim, 100 km/tim eller 110km/tim 

Fordon med högsta tillåtna last över 3,5 ton samt motorfordon som drar husvagn får inte överstiga 80 km/tim, även om den lokala hastighetsgränsen är högre. Fordon som drar husvagn utan broms med vikt över 300 kilo får inte överstiga 60 km/tim även om den lokala hastighetsgränsen är högre. 

Bergspass 
I bergspass finns det ofta långa nedförsbackar som kan orsaka att bromsarna blir överhettade. Det kan dock undvikas genom att lägga i en låg växel, samma växel du skulle använda om du körde upp för backen. Då behöver du inte bromsa så hårt, vilket i sin tur betyder att bromsarna inte hettas upp lika fort. 
I uppförsbackar får bilen jobba extra mycket vilket kan leda till att den blir överhettad. Håll ett öga på bilens temperaturmätare. 

Bilkörning och alkohol 
Alkohol påverkar omdömet och körförmågan. Den lagliga gränsen går vid 0,2 promille alkohol i blodet.
Rattfylleri ger allvarliga påföljder. Vissa mediciner ska undvikas om du tänker köra bil. Läs mer i medicinens bipacksedel. 

Strålkastare
Liksom i Sverige måste alla fordon alltid ha halvljuset tänt under färd. Det gäller även motorcyklar och mopeder. Att ha med sig extra glödlampor till strålkastarna rekommenderas. 

Säkerhetsbälten 
Säkerhetsbälte är obligatoriskt. Alla barn måste vara ordentligt fastspända i godkänd utrustning som lämpar sig för deras ålder, storlek och vikt. Barn som väger mer än 36 kg eller som är över 1,35 meter långa kan sitta i vanligt säte. 

ÖVRIGA FRÅGOR 
Kontakta oss gärna för övriga frågor på [email protected] eller ring oss på 0303-930 85.