Ring oss: 0303–960 85

Hemsedal & priser

För oss är Hemsedal ett självklart val.
Vilken annan ort lika närbelägen kan erbjuda ett så varierande skidområde som Hemsedal?

Informationen uppdaterades den 18 maj, 2021


SKIDÅKNING I HEMSEDAL

Här finner Du backar och offpist som passar för alla – Hemsedal erbjuder allt en skidåkare önskar sig och erbjuder Dig fantastisk skidupplevelse och många glada minnen. Hemsedal ligger på 620 möh med en högsta åkhöjd på 1450 möh vilket ger ett stabilt vinterklimat som varar från november till början av maj.

 

Det är roligt för oss på SOFTRESOR att jobba med en skiddestination som Hemsedal som har utvecklat sig snabbt och mycket genom åren.

Hemsedal har idag en snöproduktion som totalt täcker alla nedfarter och med en fallhöjd på upp till 830 meter.

Hemsedal har flera år i rad blivit korat till Norges bästa alpina ort, med kombinationen av varierad skidåkning för alla nivåer och ett oslagbart nattliv som viktiga faktorer.

 

Hemsedal erbjuder morgonskidåkning, non-stop skiing och kvällstidning. Det finns skidskola för alla nivåer och skiduthyrningar med skidservice. Ni finner ett varierande utbud av matställen, från lunchen i backen till a lá carte med fantastisk utsikt på 1 000 meters höjd.

 

Även för er som åker längdåkning finner man ett eldorado av varierande spår i fantastisk natur som Hemsedal erbjuder. Här finns 80 km spår på fjället, 130 km preparerade spår i dal och skog samt 6 km elljusspår.

 

För familjen finns familjeområdet Valleland på 70 000 kvm som står till alla skidåkares förfogande  – beläget i botten av skidcentret, lätt tillgängligt på skidor och från boendet i backen. Vallelland har 7 backar och 8 liftar. I backarna finns bland annat slalombanor, små hopp och ”rails”. Utöver detta finns Valleskogen där ni kan besöka kåtor och har möjlighet att grilla vid iordningställda bänkar och bord med tillhörande grill.

 

Vi på Softresor erbjuder främst paketresor med buss, boende och liftkort till Hemsedal. Vill du åka egen bil drar vi av busskostnaden per person från våra ordinarie priser. Vi räknar naturligtvis även på dina önskemål om de ligger utanför ordinarie reseprogram.