Skidresor till Hemsedal
med Softresor

Skidåkning i Hemsedal är utmärkt för alla nivåer av skidåkare, oavsett om du är expert eller nybörjare. Skidområdet har allt från gröna nedfarter till svarta nedfarter, med gott om offpist också. Du hittar välpreparerade spår och utmärkta snöförhållanden under hela säsongen.

Hemsedal är en plats som inte liknar någon annan.

Detta är en av Norges populäraste skidorter, och det har det varit i många år. Det är det perfekta resmålet för aktiva familjer som vill uppleva ett äventyr.

Orten har över 430 km preparerade pister och ett antal nedfarter som passar alla nivåer av skidåkare, även nybörjare. Terrängen är varierad, med en del branta partier, många puckelpister och en del mjuka böljande kullar också.

Det finns också gott om längdskidspår under vintermånaderna. Orten har också en utmärkt snowboardpark med rails, hopp och boxar för alla från nybörjare till experter att njuta av.

Hemsedal är känd för sina långa nedfarter, sin djupa snö och sitt breda utbud av terräng. Orten är populär bland familjer och nybörjare, men erbjuder även medelmåttiga och avancerade skidåkare gott om utmaningar. Hemsedal har en skidskola, uthyrning av utrustning och ett stort utbud av mat och dryck.

Hemsedal är känd för sin offpist snowboarding och har en särskild snowboardpark. Anläggningen har två terrängparker: en freestylepark för nybörjare och en park och en superpipe för avancerade åkare.

Hemsedals afterski Scen är bland de bästa i Norge eller världen, med ett brett utbud av barer och restauranger. Mest känd är afterskin på Stavkroa som anses vara Norges bästa afterski. Andra populära afterski-ställen är Skistua och Hollvin.

Hemsedal på sommaren

Hemsedal är den perfekta platsen för en sommarsemester. Staden är omgiven av skog och berg och erbjuder massor av aktiviteter för alla åldrar.

Det finns många saker att göra i Hemsedal som du kan välja mellan beroende på dina intressen. Om du vill vandra, cykla eller paddla kanot kan du hitta leder i hela området som är lämpliga för alla svårighetsgrader. Du kan också besöka något av de många museerna i Hemsedal, till exempel Norsk Trekkingförenings museum eller Norsk fjällmuseum som ligger i Øvre Hemsedal.

Om du föredrar vattensporter finns det flera sjöar i närheten där du kan bada eller hyra kanoter eller kajaker. Det finns också flera golfbanor tillgängliga inom en timmes bilresa från Hemsedal om golfspel är mer din grej!