Hemsedal snabbfakta

Har du funderat på varför pisten är randig, det många kallar för manchester?
– Ränderna ger känslan av en mjukare och därmed skönare åkning än om pisten vore helt plan, men den gör också att den kalla nattluften får större yta att kyla ner snön på.

Ladda ner Hemsedal pistkarta Skicenter här

Hemsedal Skidcenter, ofta kallat ”Skandinaviska Alperna,” är ett av Norges mest populära skidorter och lockar årligen tusentals besökare från hela världen. Skidcentret, beläget i den natursköna Hemsedalsdalen, erbjuder en imponerande mängd skidåkning och snöaktiviteter för både nybörjare och erfarna åkare.

Med sina 52 backar och 20 liftar är Hemsedal Skidcenter ett paradis för skid- och snowboardentusiaster. Anläggningen stoltserar med ett av Skandinaviens största liftsystem, vilket garanterar minimala köer och maximal åktid. Fallhöjden på 830 meter erbjuder spännande utmaningar och enastående vyer. För barn och nybörjare finns dedikerade områden som är perfekt anpassade för att lära sig och förbättra sina färdigheter i en trygg miljö.

Hemsedal Skidcenter är också känt för sina förstklassiga snöförhållanden, med en säsong som sträcker sig från november till maj. Modern snökanonteknologi säkerställer optimala förhållanden även under mildare vintrar. Utöver skidåkning kan besökare njuta av aktiviteter som längdskidåkning, isklättring, och snöskovandring.

Om du söker boende finns det ett brett utbud av alternativ, från mysiga stugor till lyxiga hotell. Centret erbjuder dessutom ett pulserande nattliv med flera barer och restauranger som serverar allt från lokala delikatesser till internationella rätter.

Planera din nästa skidsemester till Hemsedal Skidcenter och upplev varför denna destination fortsätter att vara en favorit bland skidåkare världen över.

Högsta åkhöjd alpint1450 möh
Total fallhöjd830 m
Snöproduktion355 snökanoner i 22 nedfarter = 21 km
Totalt antal nedfarter53 st
Antal nedfarter med ljus9st
Gröna45%
Blå25%
Röda20%
Svarta10%
Längsta nedfart6 km
Barnområde70.000 kvm
Snöparker4 st inkl minipark
Stolliftar6 st
Släpliftar13 st
Rullband2 st
Liftkapacitet28.500 pers/h
Längdspår210 km