Hemsedal

Hemsedal bjuder på skidåkning från tre toppar över 1000 meter och kallas även för Skandinaviens alper.

Boka din resa till Hemsedal här

Hemsedal, med sin vision att bli Skandinaviens mest attraktiva resmål för fjällsport och unika kulturupplevelser, är en charmig fjällby belägen i Buskerud, Norge. Med cirka 2300 invånare, erbjuder Hemsedal en levande samhällskänsla och oändliga möjligheter för äventyr och rekreation.

Hemsedal är mest känd för sina två skidcenter: Hemsedal Skisenter och Solheisen Skisenter i Gröndalen. Hemsedal Skisenter, omringat av de majestätiska topparna Totten (1497 möh), Hamaren (1444 möh) och Røgjin (1370 möh), erbjuder Norges högsta punkt för alpinåkning. Skidcentret, som började med skidliftar redan 1961, har sedan dess utvecklats till ett av Skandinaviens mest eftertraktade skiddestinationer med moderna liftar och välpreparerade backar.

Förutom skidåkning är Hemsedal en destination för många andra fjällsporter och aktiviteter. Besökare kan njuta av längdskidåkning, isklättring, snöskovandring och mycket mer. Byn ligger på en höjd mellan 620 möh och 1497 möh, vilket bidrar till dess unika charm och natursköna omgivningar.

Hemsedal erbjuder också ett rikt kultur- och fritidsliv, med ett brett utbud av restauranger, barer och boenden som sträcker sig från mysiga stugor till lyxiga hotell. Oavsett om du söker adrenalinpumpande aktiviteter eller avkoppling i en fantastisk naturmiljö, är Hemsedal det perfekta resmålet året runt. Välkommen att upptäcka Hemsedal – Skandinaviens pärla för fjällsport och kulturupplevelser.

Fun facts

Snabb fakta

Hur många nedfarter finns det?

Läs mer
Superguiden

Christians heta tips

Läs mer