Nyheter i Hemsedal 23/24

Vad har hänt i Hemsedal sedan sist du var där?

Lodgen Express

Ny 6-stolslift som utgår ifrån barnområdet och tar dig hela vägen upp på berget.

Den nya liften har en kapacitet på 3000 personer/timmen och har en längd på 1733m.

I samband med byggnationen av Lodgen Express har man stängt och monterat ner både Ola- och Holdeskarheisen.

Ny lift vid parken

För att underlätta för parkåkarna kommer det att byggas en lift i direkt anslutning till parken.

Den kommer att ligga backe nummer 21.

Länk till karta

Nytt boende.

Nu står Fjellnest klar i basområdet och redo att hyras ut. Det finns 6 bädds,  6-8 bäddar, 8 bäddare samt 10 bäddare. Alla lägenheter är ansluta till ett bikraftvärmeverk och för miljövängligare energi.

Ex på Fjellnest 8 bädd

Ex på Fjellnest 10 bädd

Nya gamla boende för bokning

Trollstua 10-11 bädd Rymlig hytta i basområdet inredd i norsk hyttestil. 172 kvm med 3 dusch/wc.

Länk till boendet

Hemselund 5-8 bädds Lite bortglömt ligger denna stuga i samma område som Holdehyttor. Precis nedanför Hollvinexpress ligger Hemselund. Lite stuga i mysig inredning och viktigast av allt. Väldigt nära liften.

Länk till boendet

Nyheter i Hemsedal 22/23

Skarsnuten

Skarsnuten hotells utbyggnation och renovering är klar. Uppe på berget finns nu 88 hotellrum, 51 helt nya och de andra 37 har genomgått renovering. De har ny även en SPA-avdelning, 2 restauranger och en ny stor takterrass. 

Totten Lodge

Till årets säsong står Totten Lodge öppet för bokning. 4, 5 och 6 bädds lägenheter finns i byggnaden som ligger precis granne med Tottenskogenheisen. Bra för familjer och mindre sällskap som vill ha en bra standard på sitt boende. 

Skogstad

Skogstad hotel har byggt om sin reception och lobby för att bli lite mer av en samlingspunkt för gästerna. Här kan man umgås innan man går upp till sitt rum.

Skidcentrat

Back nr 22, Dortheløypa öppnas upp igen och röda parken som varit där innan flyttas.

Backe nr 7, Kamelpukkelen, har breddast och förbättras. Upplevelsen av backen kommer vara som en helt ny backe. Det har även byggts ut snösystemet, 11 st lansar som ger 600 meter snöproduktion över pisten. 

Backe nr 21, Lialøypa, får belysning så ytterligare en backe som kommer att kunna åkas på kvällskidåkningen.

Parken som var i backen nr 22 flyttas till området under Tindenliften och backe 20 blir nya röd parken. Blå och röda parken får gemensam start. Till parken har även inköpts 2 nya pistmaskiner för att hålla parken i bra klass. Röda parken kommer även få belysning vilket kommer ge att parken är tillgänglig på kvällskidåkningen. Parken har även fått ett nytt snöproduktionssystem med 4 stora fläktkanoner och 7 lansar. Den effektiviseringen kommer ge att parken kan öppnas tidigare på säsongen.

Fjellheisens vänstra lift kommer ersättas med en ny lift. Den gamla liften som var från 1965 och ersätts nu med nya master, fundament samt bättre avstigning.

Det har byggts en ny kompressorhall som kommer bidra till en mer och effektivare snötillverkning.

I Valle området öppnar Valles musikstudio igen.

Entren till Valleskogen byggs ut och gör det möjligt att producera snö till området vilket ger att barnen kan åka där längre på säsongen.

Stavkroa

Stavkroa har från denna säsongen mittveckoafter ski på onsdagar och torsdagar från och med 18/1 och säsongen ut. De har även ändrats om lite inne som på uteserveringen med förbättringar för din after ski upplevelse.

Nyheter i Hemsedal 21/22

Skistar tar från säsong 21/22 ut parkeringsavgifter på flera boende och parkeringsplatser.

Karta och information över parkeringsplatser i Hemsedal.
Läs mer här.

Hos oss på Softresor kan du som bussresenärer, kostnadsfritt, få din förbokade skidhyra levererat till boendet. Vi behöver veta vad du vill hyra, vilka dagar, din längd, vikt och skostorlek . Hjälmar finns att hämta gratis på skidhyran Lodge Hemsedal Alpin utan att stå i kö. Enkelt och smidigt!

.

Kvällsskidåkningen förbättras! På fredagar pistas backarna om före kvällsåkningen. Mellan 18:00 och 20.30 åker du alltså nypistad manchester!

Snöproduktions systemet har uppgraderats för att kunna producera snö både snabbare och mer klimatsmart.

.

I basområdet står även Heishusene klart. 17 nya lägenheter som nu är färdiga för sina ägare att börja användas. Heishusene ligger precis ovanför Mölla och granne med Rögjin boendet

.

Under sommaren 21/22 drar även bygget av Fjellandsbyen Hemsedal i gång. Bygget som ligger mitt emellan Lodgen Suits och Stavkroa. Det kommer att bli som ett litet centrum där bottenvåningarna kommer bestå av olika butiker och ovanför lägenheter. Bygget startar sommaren 2021 och kommer kunna följas under säsongen 21/22. När det står klart kommer endel av lägenheterna kunna hyras. Bygget går även att följas via https://www.fjellandsbyen.no

.

Vid Fyriliften växer området Totten Lodge fram. I första etappen byggs 5 byggnader med 75 lägenheter. Byggnationen kommer att kunna följas under säsongen 21/22.

Förhoppningsvis kommer detta boende vara bokningsbart till säsongen 22/23. https://www.tottenlodge.no

.

Uppe på fjället händer det även saker. Skarsnuten hotel har börjat sin ombyggnation. Det ska byggas om så att hotellet får 88 rum, mer konferenslokaler där den största tar upp till 300 personer och spa-del. Det blir även ny resturang men kanske viktigast av allt det blir en gigantisk ny uteservering. Bygget beräknas vara klart redan till hösten 2022

Foto Frank Tolpinrud

I centrum har Barts gått i graven och i deras tidigare lokaler har en butik med cafe öppnat samt ett gym. Det ger att boendet Fanitullen nu inte har en nattklubb under sig.

På andra sidan gatan i från Fanitullen händer det även saker. Saga har fått nya ägare samt bytt namn och dessutom fått en renovering av kök och samlingsytorna. De nya namnet är Skiers Lodge.