Parker, arenor och barnområden Hemsedal

Hemsedal arbetar kontinuerligt med utveckling av park- och arenautbudet för att kunna erbjuda dig varierande och spännande utmaningar i backen. I Hemsedals parker och arenor hittar du hopp, rails, boxar och andra utmaningar för alla nivåer.

Cross Arena
Skicrossarena där du får känna på g-krafterna genom häftiga doseringar, gupp och vågor. Samsung Cross Arena har förlängts! Arenan är på 400 meter med hopp, pucklar och doseringar.
Skicrossbanan ligger nedanför Olaheisen och är gjord för att alla ska kunna åka i pisten oavsett nivå.

Snow Park red
Parken öppnar i Januari och har en röd och en svart linje. Parken ligger i pist nr 22.

SkiStar Snow Park blue
Park med en blå linje och raillinje som passar för både nybörjare och erfarna. Snow Park blue hittar du som pist 33 på pistkartan. Du kommer till parken via stolliftarna Hollvin Ekspress (lift E) eller Holdeskarheisen (lift F) och Olaheisen (lift K).

Speed Ski Arena
Hur fort åker du? Mät hastigheten i Speed Ski Arena.
Har du optimal teknik och bra glid under skidorna? Se vilken hastighet du har när du åker förbi hastighetsmätaren, men kom ihåg att bromsa efteråt!

BMW X-Drive Race Arena
Utmana dig själv och dina vänner i storslalompisten i BMW X-Drive Race Arena. I storslalompisten i BMW X-Drive Race Arena kan du öva, finputsa tekniken och anordna spännande tävlingar med vänner och familj. Arenan har storslalompister med startport och tidtagning och är helt gratis att använda.

Barnområde
Hemsedal Skicenter stoltserar med Norges största barnområde på totalt 70 000 m².
I barnområdet finner man 7 backar, 8 liftar och Valleskogen som är en spännande skogspist mitt i barnområdet. För de små tuffa skidåkarna finns de även en minipark med jibb- och skicrosselement som är anpassade till barn och nybörjare.
Play Park-linjen är på 400 meter och har bland annat gupp, boxar och doseringar. Parken ligger i pist 39 och 38 i barnområdet i Hemsedal.
I mini selftimer kan barn och familjer utmana varandra i en informell och trevlig storslalomtävling. Mini Selftimer ligger i pist 38 i barnområdet.

Vid Valleskogen finns flera grillstugor man kan använda fritt för alla som vill grilla exempelvis korv och hamburgare. Här finns också gratis ved, men du får tända grillen själv.

Vill du träffa Valle?
Snögubben Valle är ungefär 11216 vintrar gammal och han älskar kramsnö. Han föddes som en snöboll i den sista istiden och är idag världens coolaste, mest påhittiga och snällaste snögubbe. Valle älskar att busa och tävla med barnen och dessutom skulle han gärna lära sig att trolla. Hälsa på Valle genom att forma händerna som ett hjärta eller vinka.

Längst ner i barnområdet utanför Hemsedal Alpin Lodge hittar du lekplats för de som inte vill åka skidor, eller bara ta en paus från backen. Lekrum finns inne på Hemsedal Alpin Lodge i anslutning till Lodgen Spiseri.

Respektera och följ de särskilda regler som gäller för dessa områden och följ alltid skyltar och anvisningar.