Nyheter i Hemsedal 21/22

Vad har hänt i Hemsedal sedan sist du var där?

Skistar tar från säsong 21/22 ut parkeringsavgifter på flera boende och parkeringsplatser.

Karta och information över parkeringsplatser i Hemsedal.
Läs mer här.

Hos oss på Softresor kan du som bussresenärer, kostnadsfritt, få din förbokade skidhyra levererat till boendet. Vi behöver veta vad du vill hyra, vilka dagar, din längd, vikt och skostorlek . Hjälmar finns att hämta gratis på skidhyran Lodge Hemsedal Alpin utan att stå i kö. Enkelt och smidigt!

.

Kvällsskidåkningen förbättras! På fredagar pistas backarna om före kvällsåkningen. Mellan 18:00 och 20.30 åker du alltså nypistad manchester!

Snöproduktions systemet har uppgraderats för att kunna producera snö både snabbare och mer klimatsmart.

.

I basområdet står även Heishusene klart. 17 nya lägenheter som nu är färdiga för sina ägare att börja användas. Heishusene ligger precis ovanför Mölla och granne med Rögjin boendet

.

Under sommaren 21/22 drar även bygget av Fjellandsbyen Hemsedal i gång. Bygget som ligger mitt emellan Lodgen Suits och Stavkroa. Det kommer att bli som ett litet centrum där bottenvåningarna kommer bestå av olika butiker och ovanför lägenheter. Bygget startar sommaren 2021 och kommer kunna följas under säsongen 21/22. När det står klart kommer endel av lägenheterna kunna hyras. Bygget går även att följas via https://www.fjellandsbyen.no

.

Vid Fyriliften växer området Totten Lodge fram. I första etappen byggs 5 byggnader med 75 lägenheter. Byggnationen kommer att kunna följas under säsongen 21/22.

Förhoppningsvis kommer detta boende vara bokningsbart till säsongen 22/23. https://www.tottenlodge.no

.

Uppe på fjället händer det även saker. Skarsnuten hotel har börjat sin ombyggnation. Det ska byggas om så att hotellet får ytterligare 88 rum, mer konferenslokaler där den största tar upp till 300 personer och spa-del. Det blir även ny resturang men kanske viktigast av allt det blir en gigantisk ny uteservering. Bygget beräknas vara klart redan till hösten 2022

Foto Frank Tolpinrud

I centrum har Barts gått i graven och i deras tidigare lokaler har en butik med cafe öppnat samt ett gym. Det ger att boendet Fanitullen nu inte har en nattklubb under sig.

På andra sidan gatan i från Fanitullen händer det även saker. Saga har fått nya ägare samt bytt namn och dessutom fått en renovering av kök och samlingsytorna. De nya namnet är Skiers Lodge.