Ring oss: 0303–960 85

Barnområdet

I barnområdet kan barn i föräldrarnas sällskap leka i snön, åka skidor och köra älgkarusellen.

Informationen uppdaterades den 11 januari, 2018


Valleland

Barnområdet Valleland är öppet för alla. Här finns det barnvänligt transportband och slalombacke. Barnen får här en trygg och rolig dag i skidbacken.

 

I den isolerade kåtan kan barnen komma in och värma sig, se på film, leka och teckna.

 

Vid Valleskogen finns flera grillstugor man kan använda fritt för alla som vill grilla korv och hamburgare. Här finns också gratis ved, men du får tända grillen själv.

 

I Valleland och vid avstigning från liften Fjellugla (B) och Gaupa (A) finns värmestugor där man kan äta matsäck. Här finns också mikrovågsugnar för uppvärmning av medtagen mat.

 

Valleskogen

Valleskogen är en spännande skogspist mitt i barnområdet i Hemsedal Skisenter. Perfekt för små skidåkare.

 

Mini Park

Mini Park är en spännande park med jibb- och skicrosselement som är anpassade till barn och nybörjare.

Play Park-linjen är på 400 meter och har bland annat gupp, boxar och doseringar. Parken ligger i pist 39 och 38 i barnområdet i Hemsedal.

 

Mini Selftimer

Mini Selftimer kan barn och familjer utmana varandra i en informell och trevlig storslalomtävling. Mini Selftimer ligger i pist 38 i barnområdet.

 

 

 

Träffa Valle

Snögubben Valle är 11216 vintrar gammal och han älskar kramsnö. Han föddes som en snöboll i den sista istiden och är idag världens coolaste, mest påhittiga och snällaste snögubbe. Valle älskar att busa och tävla med barnen och dessutom skulle han gärna lära sig att trolla

 

Lekplats och lekrum

Längst ner i barnområdet utanför Hemsedal Alpin Lodge hittar du lekplats för de som inte vill åka skidor, eller bara ta en paus från backen. Lekrum finns inne på Hemsedal Alpin Lodge i anslutning till Lodgen Spiseri.