Hur tänker vi gällande Covid -19

Inresa Norge, registrering och vaccinpass

I spåren av Covid- 19 pandemin har Norge bestämmelser för inresa. Observera att information om inresa och regler kan ändras med kort varsel.

Vi på Softresor har tillsvidare tagit beslutet om att samtliga gäster som har bokat våra busspaket måste vara fullt vaccinerade och kunna uppvisa covid-certifikat (EUDCC).
Barn som inte fått möjlighet att vaccinera sig på grund av ålder får följa med vaccinerad målsman.
Detta då Norges inreseregler annars eventuellt kan kräva testning vid norska gränsen och/eller karantän.

Har du bokat bilpaket eller har abonnerat egen buss genom Softresor avgör du själv hur ditt resesällskap ska agera.
Observera att om du som resenär är ovaccinerad kan Force majeure ej tillämpas om du nekas inträde vid norska gränsen eller tvingas till karantän. Inte heller kan Softresor stå för kostnad eller återbetalning i detta fall.

När gäller Force Majeure
När du bokar en resa med oss är du skyddad av paketreselagen.
Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter.

Om UD avråder för resor till Norge kommer vi att ställa in den planerade resan och återbetala resans kostnad.
Detta gäller även andra omständigheter så som stängda gränser eller att skidanläggningen stängs pga. covid-19 trots vaccinpass.  

Om förutsättningarna för att genomföra resan inte längre finns så kontaktar vi er omgående.

Naturligtvis hjälper vi på Softresor er med uppdatering angående vilka restriktioner som gäller.

Då reglerna för inresa till Norge kan ändras skickar vi ut information inför respektive avresa vad som krävs av dig som resande utöver vaccinpass, tex registrering för inresa i Norge.

Observera att covidbeviset endast är giltigt om det passerat två veckor sedan den andra dosen vaccin. Ditt vaccinationbevis gäller under 90-180 dagar från det datum då du hämtar ut det. Därefter krävs det ett nytt covidbevis.
För att få kallas fullvaccinerad i Norge efter 1 februari får det inte ha gått mer än 270 dagar sedan din andra vaccindos för att ditt covidbevis ska vara giltigt. Efter tredje dosen förlängs giltighetstiden utan begränsning. 

Från och med fredagen den 26/11 2021 kommer Norge kräva registrering för samtliga inresande över 16 år till Norge.

Från och med fredagen 3/12 2021 kommer Norge förutom registrering och giltigt covid- certifikat (EUDCC) kräva testning vid norska gränsen.
Vid ankomst till Norge måste samtliga resande ta ett Covid-19 test. Testet sker vid gränsen och görs på egenhand samt är kostnadsfritt.

Utöver detta har vi på Softresor beslutat att samtliga bussresenärer skall ta ett självtest på dagen för avresa. Testet tas i direkt anslutning till bussen innan påstigning sker. Du som gäst bekostar ditt test själv. Självtest finns att köpa på apoteket.

Från och med 28/12 2021 är det krav på negativt test före inresa till Sverige för utländska medborgare som är 12 år eller äldre och inte bosatta i Sverige. Utländska medborgare som kan styrka att de är folkbokförda i Sverige eller har giltigt uppehållstillstånd på minst ett år, är undantagna testkravet. Detta görs lättast med utdrag från folkbokföringen eller giltigt uppehållstillståndkort.

Softresor tillhandahåller munskydd för dit – och hemresan.
Softresor kommer att kontakta berörda gäster med mer information veckan innan avresa.

Vi känner oss trygga med att kunna genomföra våra resor på ett säkert sätt.

Om test innan avresa eller vid gränsen visar positivt kan du inte genomföra din resa. Detta gäller även den eller de personer du gemensamt har åkt tillsammans med till din påstigningsplats.
Har du bokat Softresors bilpaket råder vi dig att ta ett självtest hemma före avresan. Självtest finns att köpa på närmaste apotek.
Läs mer under rubriken Sjuk innan avresa här

Registrera dig här tidigast 3 dagar innan inresan. Påminnelse och information om detta skickas ut till bokningsansvarig innan avresan.

Hämta ditt covid certifikat/covidbevis här

Uppdatera dig angående Norges bestämmelser. Läs mer på Sweden Abroad Norge här